Kokouksen kattoteemana oli ilmastonmuutos, joka on vuonna 2012 erityisen ajankohtainen aihe kestävän kehityksen Rio+20 -konferenssin vuoksi. "Ilmastonmuutos on globaali ilmiö, joka tulee pahimmassa tapauksessa vaikuttamaan kaikkiin elämän osa-alueisiin. Kansainvälinen dialogi on laajentunut pelkästä ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä sen vaikutusten ennakointiin ja niiltä varautumiseen. Juuri nyt tehtävien ja tekemättä jätettävien päätösten vaikutukset tulevat realisoitumaan nuorten elinaikana. Toisin sanoen nyt päätetään, millaisessa maailmassa nuoret ja tulevat sukupolvet saavat elää", pohti Jaakko Junttila, 22, joka toimi puheenjohtajana ilmastonmuutoksen vaikutuksia ruokaturvaan käsitelleessä yleiskokouksen ensimmäisessä komiteassa.
Ruokaturvan lisäksi komiteoissa käsiteltiin elinympäristöjen (habitat) säilyttämistä ja alkuperäiskansojen oikeuksia ilmastonmuutoksen viitekehyksessä. Yleiskokouksen täysistunnossa nähtiin tiukkoja väittelyitä ja vieläkin tiukempia äänestyksiä, ja lopulta vain kahdelle ensimmäisen komitean päätöslauselmaesitykselle saatiin enemmistön tuki.
Turvallisuusneuvostossa puolestaan puitiin kuvitteellista, mutta tosiasioihin pohjautuvaa, rajaselkkausta Chilen ja Bolivian välillä. Moniulotteisen konfliktin taustaulottuvuuksia olivat muun muassa vedensaannin turvaaminen, alkuperäiskansaoikeudet ja ympäristöterrorismi.
Osallistujilta kerätyssä palautteessa kokousta kuvattiin hauskaksi ja opettavaiseksi kokemukseksi. Malli-YK-kokousten keskeinen tavoite onkin tuoda tärkeät globaaliteemat ja YK-tietous nuorten ulottuville toiminnallisessa ja viihdyttävässä, mutta samalla asiapitoisessa muodossa. Tässä Nordic MUN 2012 onnistui erinomaisesti. Lisäksi se vahvisti ansiokkaasti pohjoismaisia yhteyksiä niin järjestäjien kuin osallistujienkin tasolla.
[img_assist|nid=3114|title=Yleiskokous|desc=|link=none|align=left|width=411|height=275]