Helsingin kaupungintalolla vietetään kestävän kehityksen viikon tapahtumaa tiistaina 5.6. klo 15-17. Veera Vehkasalo kertoo kestävän kehityksen tavoitteista, Mira Jarkko ja Sonja-Maria Ignatius ilmastomuutoksen hillitsemisestä, Riikka Suominen kysyy, onko kestävä kuluttaminen mahdollista, ja Linda Kovanen antaa käytännön vinkkejä ympäristöystävällisestä ruoasta. Voit lisäksi treenata itsesi ilmastokuntoon ja pelata ruokapeliä. Tervetuloa mukaan!
15:00 – 15:15 Mitkä ovat kestävän kehityksen tavoitteet ja miten ne minuun liittyvät?
Veera Vehkasalo, Suomen YK-liitto
15:15 – 15:30 Pelaa ruokapeliä ja testaa tietosi eri ruoka-aineiden ilmastovaikutuksesta!
15:30 – 15:50: Mitä Helsinki tekee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?
Mira Jarkko ja Sonja-Maria Ignatius, Helsingin kaupunkiympäristö, ympäristönsuojeluyksikkö
15:50 – 16:10 Sankarikuluttaja ja ilmastonmuutos
Onko kestävä kulutus mahdollista ja mikä on sen rooli ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä?
Riikka Suominen, Vihreän langan päätoimittaja
16:10 – 16:30 Millaista on ympäristöystävällinen ruoka?
Perusperiaatteet ilmasto/ympäristöystävällisestä ruoasta ja käytännön esimerkkejä arkeen
Linda Kovanen, vegetreenari, ruokakirjailija ja bloggaaja
Lisäksi voit treenata itsesi ilmastokuntoon ilmastonsuojelun asiantuntijoiden avustuksella, jotka ovat paikalla klo 17 asti. Kahvitarjoilu.
Paikka: Helsingin kaupungintalon Virka-galleria (Sofiankatu 1), Helsinki Labin tila (pohjakerros)
Mitä on kestävä kehitys?
Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.
Nykyiset YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ulottuvat vuoteen 2030 ja niistä käytetään myös nimitystä Agenda2030.
Euroopan kestävän kehityksen viikko on 30.5.–5.6. ja se kannustaa kestävän kehityksen tekoihin, tapahtumiin ja projekteihin.