YK:n turvallisuusneuvosto on äänestänyt yksimielisesti Libyan viranomaisten sanktioista. Maa asetetaan asekauppasaartoon, sen johtajien varat jäädytetään ja hallituksen hyökkäykset mielenosoittajia vastaan ohjataan tutkittavaksi Kansainväliseen rikostuomioistuimeen ICC:hen.
Turvallisuusneuvosto määräsi 1970. päätöslauselmassaan YK:n jäsenmaat jäädyttämään kaikki Libyan johtajien käteisvarat ja muut taloudelliset resurssit, jotka ovat niiden maa-alueella tai hallittavissa. Lisäksi diktaattori Muammar Gaddafi ja muita johtohenkilöitä on asetettu matkustuskieltoon.
Päätöslauselman mukaan kaikkien jäsenmaiden on välittömästi ryhdyttävä tarvittaviin toimiin suoran tai epäsuoran Libyaan johtavan asekaupan estämiseksi, mikä koskee myös jäsenmaan läpi kulkevaa asekauppaa, sota-aluksia ja -lentokoneita sekä kaikkia sotatarvikkeita aseista ammuksiin.
Asekauppasaarto kieltää myös Libyasta muualle viedyt aseet ja velvoittaa jäsenmaat estämään libyalaisten aseiden hankkimisen.
Turvallisuusneuvosto käskee Libyan viranomaisia tekemään yhteistyötä Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n kanssa, jotta tutkimukset epäillystä rikoksesta mielenosoittajia vastaan saadaan toimitettua ongelmitta, vaikka Libya ei olekaan allekirjoittanut Rooman asetusta, jossa tuomioistuin luotiin. Siviiliväestöön kohdistuvien hyökkäysten uskotaan voivan kohota rikoksiksi ihmisyyttä vastaan.
Turvallisuusneuvosto vaatii, että humanitaarisen avun kuten lääkintäavun ja humanitaaristen järjestöjen pääsy maahan turvataan. Lisäksi vaaditaan, että Libya huolehtii ulkomaalaisten turvallisuudesta maassa ja helpottaa niiden poispääsyä maasta, jotka haluavat lähteä. Myös vaatimus sensuurin poistosta toistettiin.
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon toivotti turvallisuusneuvoston pakotteet tervetulleiksi. Hänen mukaansa ne eivät yksistään voi lopettaa väkivaltaisuuksia mutta ovat selkeä yhtenäisen kansainvälisen yhteisön tahdonilmaus.
"Libyan hallituksen toimet rikkovat röyhkeästi kaikkia kansainvälistä käyttäytymistä ohjaavia normeja. Ne ovat äärimmäisen vakavia ihmisoikeuksien ja humanitaarisen lain rikkomuksia", Ban Ki-moon sanoo. "On erityisen tärkeää, että neuvosto on saavuttanut yksimielisyyden ja päättänyt täyttää velvollisuutensa kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi."